Vi rekomenderar...

Det finns så otroligt mycket att välja på till våra fyrbenta vänner, och det är inte alltid ett lätt beslut vad man väljer att använda till eller ge sin hund. Så vi tänkte lägga in lite tips på vad vi tycker är bra. Det är inte alls säkert att alla är överens med om just vad som är bra, men detta är vår personliga åsikt...

Torrfoder

 • Core Wellness

  WELLNESS CORE - NATURLIG, SPANNMÅLSFRI NÄRING
  Naturliga foder ger bättre näringskvalitet än foder med artificiella ingredienser och tillsatser som kan vara ohälsosamma för ditt husdjur. Färska och naturliga ingredienser innehåller all nödvändig näring i en minimalt bearbetad form. Spannmålsallergi är en av de vanligare allergierna hos hundar. Den kan vara bidragande till hud-, päls och matsmältningsproblem, därför har vi valt att utesluta detta i vårat hundfoder.

  VARFÖR ÄR KÖTT SÅ VIKTIGT?
  Naturligt hund- och kattfoder som ger ditt djur högkvalitativ näring, utan konstgjorda ingredienser eller tillsatser som skulle kunna vara onyttiga eller skadliga för ditt sällskapsdjur. Vi använder enbart färska, äkta och wholefood ingredienser som levererar all essentiell näring utan överbearbetning eller -behandling.

  Spannmål ingår bland de vanligaste allergier hos hundar och katter som kan bidra till hud & päls problem eller magbesvär och vissa spannmål är också mycket överbearbetade med låga näringsvärden.

  Varje Wellness Core recept i vårt sortiment är spannmålsfri och naturligt Hypo-allergen inte bara för att hjälpa känsliga husdjur utan även för att se till att varje husdjur ser ut och
  mår sitt allra bästa. Skillnaden med Wellness Core är att förutom att uteslutandet av spannmål, minskar vi även den totala mängden kolhydrater i våra recept och ökar på nivåerna av protein och fett för att se till att ditt husdjur kommer att få mer av det bra och nyttiga - utan fyllmedel.

  Läs mer på deras hemsida.
  www.corepetfood.com

  OBS! Både text och bild är lånad från Cores hemsida!

 • Brit Care

  Brit Care
  Förebygg med näring

  Brit Care erbjuder hundfoder av allra högsta kvalitet som är framtaget för att skydda djurens kroppar mot negativ påverkan från omgivningen. Vi utgår från noggrant utvalda

  råvaror av hög kvalitet, som lamm, lax, strömming, anka och kanin och tillverkar välbalanserat, hypoallergent foder som är lättsmält och förbygger foderintolerans. Brit Care innehåller också funktionella komponenter som stärker immunförsvaret, ger bättre allmänhälsa och bidrar till att minska risken för allvarliga sjukdomar.

  Varför är Brit Care hypoallergensikt?
  Långvarig användning av vissa typer av protein i hundfoder har lett till en ökning av foderallergier. Dessa proteintyper är bland annat vete, majs och soja samt vanliga köttsorter som kyckling, nötkött och fläskkött. Att utesluta typiska allergener ur kosten är ett sätt att minska påfrestningarna på din hunds kropp och förbygga foderintolerans.

  Vi bryr oss om din hunds hälsa på lång sikt
  Brit Care innehåller en mängd specialingredienser som påverkar fodrets näringsegenskaper positivt. Unika näringsämnen med funktionella komponenter som främjar immunsystemet och hälsan samt bidrar till att minska risken för allvarliga sjukdomar.

  Läs mer på deras hemsida.
  www.brit-sweden.se

  OBS! Både text och bild är lånad från Brits hemsida!

 • Prima Dog

  DIN HUND BEHÖVER KÖTT, INTE VETE
  Hunden är en köttätare, men kan utnyttja kolhydrater i sin mat. Kött är viktigt för hundens muskler och allmänkondition, och den kan främst använda kolhydrater för att främja matsmältningen. Fett är hundens viktigaste energikälla.

  Därför är kött den viktigaste råvaran också i PrimaDog-helfodret. Vi vill att din hund har de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv, och därför utvecklar vi vårt produktsortiment enligt principen "Mera kött, inget vete". Kolhydratkällorna är noggrant utvalda med tanke på hundens matsmältning, och vi använder inte vete, soja eller konstgjorda smak- och färgämnen i vår mat.

  PrimaDog erbjuder köttrikt helfoder, som uppfyller hundens alla näringsmässiga behov. I allt vårt torrfoder har vi också tillsatt en superfood-blandning av nordiska örter och bär för att stöda din hunds välmående. I PrimaDog-sortimentet hittar du vetefritt torrfoder, helt spannmålsfritt torrfoder, våtfoder, korv samt hundgodis och tuggben – det vill säga allt du behöver för hundens fullvärdiga näring. Vi vill också att PrimaDog-produkterna är lättillgängliga, och vårt mål är att föra superpremium-kvalitet inte bara till specialaffärerna utan också till de affärer där du gör dina dagliga köp.

  Mer information finns på deras hemsida.
  www.prima.dog

  OBS! Både text och bild är lånad från Primadogs hemsida!

 • Bozita Robur

  BOZITA ROBUR – HUNDFODER FÖR PRESTATION OCH EN VÄLFUNGERANDE MAGE
  Bozita Robur är ett svensktillverkat, glutenfritt superpremiumfoder för hundar, med råvaror av högsta kvalitet som innehåller höga halter av färskt svenskt kött för god smak och en förbättrad matsmältningsprocess. Att maten är glutenfri innebär även att den verkar för hundens tarmfunktion. Alla råvaror har i enlighet med senaste forskning omsorgsfullt valts ut och testats, allt för att skapa ett foder som på ett naturligt sätt stärker hundens kropp. Hundar som äter Bozita Robur står starka inför de mest krävande ansträngningar.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.bozita.se

  OBS! Både text och bild är lånad från Bozitas hemsida!

 • Magnussons

  Innehållet är nog det första du tittar på när du köper mat till din bästa vän. Varifrån kommer maten? Innehåller det några konstiga tillsatser? Är köttet färskt? Råvarorna är med andra ord A och O. Därför använder vi på Magnussons enbart svenska ingredienser i vår hund- och kattmat, helst från så närliggande gårdar som möjligt.

  På Magnussons är vi lite eljest. Ta det här med ugnsbakning till exempel, något som vi är ensamma om i hela Skandinavien. Att ugnsbaka hund-och kattmat är visserligen en långsam process, som både tar längre tid och begränsar vår produktionskapacitet, men fördelarna är faktiskt så många att vi tycker det är värt mödan.

  För det första är ugnsbakning en både mildare och skonsammare tillagningsprocess som bevarar proteinernas och vitaminernas egenskaper på bästa tänkbara sätt. För det andra blir maten mer lättsmält och ännu godare. Ugnsbakning bevarar nämligen råvarornas smaker och aromer vilket gör att vi, till skillnad från många andra tillverkare, slipper tillsätta smakförstärkare. En annan sak vi slipper göra är att spraya de färdiga pelletsen med fett, så att maten varken luktar illa eller klibbar. Så att den blir så naturlig och näringsrikt som möjligt. Och god förstås.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.magnussonpetfood.se

  OBS! Både text och bild är lånad från Magnussons hemsida!

 • Doggy Professional

  Hållbarhet och kvalitet – för djuren och naturen
  I över hundra år har vi tillverkat god och sund hundmat. Och vi är lika stolta över våra produkter som över hur vi arbetar för att värna om naturen. Vi tycker det är viktigt att vara snäll mot vår planet. Därför är det självklart att vår hundmat produceras på bästa tänkbara sätt med miljö och vår gemensamma framtid i fokus.

  Doggy Professional – svensklagad hundmat för ett aktivt hundliv
  En hund som rör på sig mycket behöver extra tillskott av fett och protein. Därför finns Doggy Professional, ett välbalanserat och smakligt svenskt hundfoder med högre energinivå och nyttiga tillskott så att ni orkar ha kul tillsammans. Alla recepten är framtagna av Doggys näringsexperter i Vårgårda och råvarorna är noga utvalda och självklart GMO-fria. I sortimentet finns både torrfoder och våtfoder.

  Produktkvalitet
  Doggy är ett välbalanserat, tryggt och närproducerat hundfoder fyllt med allt din hund behöver. Som Sveriges största hundfodertillverkare har vi ett enormt ansvar att servera ett smakligt, nyttigt och säkert helfoder. Därför tillagar vi vår hundmat enligt en sund kostcirkel av noga utvalda, naturliga råvaror med hög smaklighet, bra närings- och energiinnehåll samt god funktion.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.doggy.se

  OBS! Både text och bild är lånad från Doggys hemsida!

Färskfoder

 • Real Färskfoder.

  Real Färskfoder är det nya, svenska färskfodret som du enkelt köper i din mataffär, t.ex. ICA och Coop. Vi har endast färska råvaror av svenskt och norskt kött som vi maler ner till en fin färs till hundar och ännu mer finmalen till katterna. Det är rå, färsk föda som vi fryser ner direkt efter tillverkningen. Allt för att behålla högsta kvalité och näringsinnehåll. Du kan också köpa Real Färskfoder i vår webbutik för snabb hemleverans.

  Färsk mat är bra mat
  Real färskfoder är ett komplett helfoder som är gjort efter hundens medfödda behov. Hundar är av naturen köttätare och den bästa maten för din hund är ett komplett färskfoder, som innehåller alla vitaminer, mineraler och naturligt goda bakterier.
  Hur mycket färskfoder ska hunden äta?
  Real färskfoder tas upp av hundens kropp mycket effektivare än till exempel torrfoder. Det betyder att det är mer ekonomiskt att ge den färskfoder än annat foder. Ett påtagligt bevis för att färskfoder har bra upptaglighet är att det blir betydligt mindre avföring att ta hand om efter din hund. Avföringen kan också bli lite fastare än du är van vid, men det är bara naturligt. Kroppen tillgodogör sig alltså mer av färskfoder än av andra foder, där mycket av maten bara åker rakt igenom kroppen.
  Mata din hund två gånger om dagen, och växla gärna mellan våra olika sorter för att ge så variationsrik mat som möjligt. Du kommer att märka att hunden dricker mindre vatten än förut, eftersom färskfoder självklart är våtare än torra kulor.
  Hundfoder som gör din hund glad!
  Hundar är av naturen köttätare eftersom de ursprungligen var jägare som fällde levande djur. Hunden åt allt på sitt jaktbyte: allt från de finaste filéerna, till brosk, inälvor och annat som vi människor kanske inte skulle äta.

  Vi på Real färskfoder vill att nutidens hundar ska få äta näringsrik, saftig, smakrik mat med alla naturliga näringsämnen bibehållna. Precis som de gjorde i sin naturliga miljö. På den tiden fanns inte torra kulor som upphettats och blivit av med de naturliga bakterier som är så viktiga för hundens immunförsvar.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.realfarskfoder.se

  OBS! Både text och bild är lånad från Reals hemsida!

 • Mush Vaisto Färskfoder.

  MUSH – 100 % naturligt råfoder
  Vi på MUSH vill ge alla hundar möjlighet att äta bättre mat – mat som är färsk, ren, oprocessad och fri från tillsatser och onödigheter. Mat deras kroppar är skapta att äta, mat som bygger upp och stärker, ger energi och matglädje. Precis sådan mat tillverkar vi i vår fabrik i Jakobstad i Finland. Mat är en källa till hälsa, glädje och livskvalitet och vi är övertygade om att råfoder är det bästa du kan ge din hund.

  Varför MUSH?
  Hundar är köttätare och behöver få äta en kost som är anpassad enligt hur deras kroppar fungerar. För oss betyder det att hundens mat så långt som möjligt borde likna den mat de skulle äta om de levde i naturen: rått kött, ben, organ och grönsaker. Den här foderideologin kallas BARF, en förkortning av Biologiskt Anpassad Rå Föda, vilket väldigt bra beskriver vad det är frågan om. Vi har byggt våra helfoder så att de har samma sammansättning som hos bytesdjur - 90–95 % består av rått kött, organ och ben och en liten del råa grönsaker.

  VI SÄGER JA TILL NATURLIG DJURMAT
  Du kommer inte att hitta syntetiska tillsatser, konserveringsmedel eller spannmål i vår mat. Vi på MUSH vill ge alla hundar och katter möjlighet att äta bättre mat – mat som är färsk, ren, oprocessad och fri från tillsatser och onödigheter.

  VI SÄGER JA TILL RÅFRYST
  Våra produkter är råfrysta och därmed mindre processade. På det här sättet bevaras de naturliga näringsämnena på bästa sätt.

  VI SÄGER JA TILL KOMPLETT
  Varje påse (ja faktiskt också varje bulle!) av våra helfoder innehåller en balanserad mängd av respektive råvara. Vi gör det enkelt att råutfodra och du kommer att se hur bra ditt husdjur mår när den får äta mat den är skapt att äta.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.mushbarf.com

  OBS! Texten är lånad från Reals hemsida! Bilden är lånad!

Blötmat

 • BRIT Pate & Meat

  70 % kött & inälvor
  Brit Paté & Meat består av en läcker kombination av köttbitar och inälvor i utsökt paté. Fodret finns i 9 olika varianter och är helt fritt från spannmål, soja & GMO.
  Alla sorter kan ges som helfoder, förutom valpfodret "Chicken & Turkey for Puppy" som är ett kompletteringsfoder.

  Tips! Öppna burken i båda ändar och tryck ut hela innehållet som en hel "korv". Skiva den sedan och frys in i portionsbitar.

  www.brit-sweden.se

  OBS! Bilden är lånad från Brits hemsida!

 • CORE Wellness

  WELLNESS CORE - NATURLIG, SPANNMÅLSFRI NÄRING
  Naturliga foder ger bättre näringskvalitet än foder med artificiella ingredienser och tillsatser som kan vara ohälsosamma för ditt husdjur. Färska och naturliga ingredienser innehåller all nödvändig näring i en minimalt bearbetad form. Spannmålsallergi är en av de vanligare allergierna hos hundar. Den kan vara bidragande till hud-, päls och matsmältningsproblem, därför har vi valt att utesluta detta i vårat hundfoder.

  VARFÖR ÄR KÖTT SÅ VIKTIGT?
  Naturligt hund- och kattfoder som ger ditt djur högkvalitativ näring, utan konstgjorda ingredienser eller tillsatser som skulle kunna vara onyttiga eller skadliga för ditt sällskapsdjur. Vi använder enbart färska, äkta och wholefood ingredienser som levererar all essentiell näring utan överbearbetning eller -behandling.

  Spannmål ingår bland de vanligaste allergier hos hundar och katter som kan bidra till hud & päls problem eller magbesvär och vissa spannmål är också mycket överbearbetade med låga näringsvärden.

  Varje Wellness Core recept i vårt sortiment är spannmålsfri och naturligt Hypo-allergen inte bara för att hjälpa känsliga husdjur utan även för att se till att varje husdjur ser ut och
  mår sitt allra bästa. Skillnaden med Wellness Core är att förutom att uteslutandet av spannmål, minskar vi även den totala mängden kolhydrater i våra recept och ökar på nivåerna av protein och fett för att se till att ditt husdjur kommer att få mer av det bra och nyttiga - utan fyllmedel.

  Läs mer på deras hemsida.
  www.corepetfood.com

  OBS! Bilden är lånad från Cores hemsida!

Kosttillskott

 • Nutrolin Olja

  Ur dessa fem fettsyrepreparat hittar du en skräddarsydd produkt till just din hund. Välj produkt enligt hundens ålder eller specialbehov. Ta storleken på din hund (eller din flock) i beaktande då du väljer förpackningsstorlek. Ifall din hund har både hud- och pälsbehov och exempelvis även artros väljer du både Nutrolin® SKIN & COAT och Nutrolin® HIP & JOINT. Ge i detta fall av den ena produkten på morgonen och av den andra på kvällen.

  Mer information hittar du på deras hemsida.
  www.nutrolin.se

  OBS! Texten är lånad från deras hemsida!
  Bilden är lånad!!!